Emfkruyssen » Eten en Drinken: Pagina 2
Artikelen 11 - 20 van 43 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Feestelijke, smaakvolle herfst- en wintergerechten

Rilettes, terrines en pate's zijn prachtige producten voor de herfst en de winter. Ze zijn heel geschikt om in een mooie amuse te gebruiken of in een feestelijk voorgerecht. Maar ook op een buffet val… Diversen, 15-10-2010

Geurige, kleurige, biologische kruidentuin Radder

Net buiten de kom van het Limburgse Margraten ligt de plantenkwekerij van Frank Radder, waarin minstens 62 soorten biologisch geteelde kruiden te vinden zijn. De plantenkweker-kruidendeskundige heeft… Diversen, 29-12-2011

Gezellig natafelen

Heerlijk nagenieten van een diner, thuis gezellig met zijn allen en/of met gasten. Om iedereen te verleiden lekker te blijven zitten, is het niet alleen belangrijk om een knusse sfeer te scheppen (met… Diversen, 26-08-2010

Heerlijke noten en zuidvruchten

Organiseer je een feestje, dan kun je met noten en zuidvruchten veel meer doen dan ze simpel te serveren in een bakje. Noten en ook zuidvruchten zijn bijvoorbeeld heerlijk in salades, tapenades, vlees… Diversen, 09-08-2010

Het dorpje Le Puy-en-Velay

Het dorpje Le Puy-en-Velay ligt in de Franse Auvergne en wie Le Puy zegt denkt onmiddellijk aan linzen, want de groene linzen van Le Puy zijn wereldberoemd en kregen al in 1935 een eigen beschermde he… Buitenlands, 12-08-2010

Het grote succes van Nespresso

Tijdens een recessie blijven beursgenoteerde voedingsmiddelenbedrijven vaak gewild als belegging, want deze bedrijven kunnen doorgaans wijzen op gestage omzetten en winst. Daarnaast zijn er ook nog vo… Diversen, 16-10-2010

High Tea, een feestje aan tafel

Naast de Big Ben, Harrods, links rijden en regen hoort ook een High Tea bij Engeland. Immiddels is dit theeritueel niet alleen het kanaal overgestoken maar de wereld rond gegaan. Zelfs in Nederland wi… Diversen, 01-03-2011

Hollandse winterkost in een modern jasje

Wie denkt er als rechtgeaard Nederlander tijdens de winter niet aan een heerlijke, typisch Hollandse stamppot? Originele stamppot bereid met verse ingredienten van eigen bodem: wat is er voedzamer en… Bereiding, 28-12-2010

In boter gevangen smaak: infusie

Infusie is niets meer en niets minder dan een kooktechniek om op een slimme manier extra veel smaak te geven aan een gerecht. Infusie heeft heel veel voordelen. In onderstaand artikeltje wordt een tip… Bereiding, 20-10-2010

Kalfsvlees met een uniek ID-nummer

Een belangrijk uitgangspunt bij kalfsvlees is voedselveiligheid. Zodra een kalf geboren is, krijgt het een uniek identificatie- en registratienummer (ID-nummer). Alle gegevens over het kalf, zoals de… Diversen, 06-09-2010