Artikelen 11 - 20 van 43 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Rilettes, terrines en pate's zijn prachtige producten voor de herfst en de winter. Ze zijn heel geschikt om in een mooie amuse te gebruiken of in een feestelijk voorgerecht. Maar ook op een buffet val…
Diversen, 15-10-2010
Net buiten de kom van het Limburgse Margraten ligt de plantenkwekerij van Frank Radder, waarin minstens 62 soorten biologisch geteelde kruiden te vinden zijn. De plantenkweker-kruidendeskundige heeft…
Diversen, 29-12-2011
Heerlijk nagenieten van een diner, thuis gezellig met zijn allen en/of met gasten. Om iedereen te verleiden lekker te blijven zitten, is het niet alleen belangrijk om een knusse sfeer te scheppen (met…
Diversen, 26-08-2010
Organiseer je een feestje, dan kun je met noten en zuidvruchten veel meer doen dan ze simpel te serveren in een bakje. Noten en ook zuidvruchten zijn bijvoorbeeld heerlijk in salades, tapenades, vlees…
Diversen, 09-08-2010
Het dorpje Le Puy-en-Velay ligt in de Franse Auvergne en wie Le Puy zegt denkt onmiddellijk aan linzen, want de groene linzen van Le Puy zijn wereldberoemd en kregen al in 1935 een eigen beschermde he…
Buitenlands, 12-08-2010
Tijdens een recessie blijven beursgenoteerde voedingsmiddelenbedrijven vaak gewild als belegging, want deze bedrijven kunnen doorgaans wijzen op gestage omzetten en winst. Daarnaast zijn er ook nog vo…
Diversen, 16-10-2010
Naast de Big Ben, Harrods, links rijden en regen hoort ook een High Tea bij Engeland. Immiddels is dit theeritueel niet alleen het kanaal overgestoken maar de wereld rond gegaan. Zelfs in Nederland wi…
Diversen, 01-03-2011
Wie denkt er als rechtgeaard Nederlander tijdens de winter niet aan een heerlijke, typisch Hollandse stamppot? Originele stamppot bereid met verse ingredienten van eigen bodem: wat is er voedzamer en…
Bereiding, 28-12-2010
Infusie is niets meer en niets minder dan een kooktechniek om op een slimme manier extra veel smaak te geven aan een gerecht. Infusie heeft heel veel voordelen. In onderstaand artikeltje wordt een tip…
Bereiding, 20-10-2010
Een belangrijk uitgangspunt bij kalfsvlees is voedselveiligheid. Zodra een kalf geboren is, krijgt het een uniek identificatie- en registratienummer (ID-nummer). Alle gegevens over het kalf, zoals de…
Diversen, 06-09-2010