Emfkruyssen » Eten en Drinken: Pagina 3
Artikelen 21 - 30 van 43 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Keukenweetjes, keukenideetjes

Als een grote schatkist vol warme kleuren, rijke geuren en kruidige smaken, zo openbaart zich de Marokkaanse keuken. Het is een kookwijze waarin kruidenmengsels een belangrijke rol spelen. Kruidenmeng… Diversen, 01-01-2011

Koken: slowfood met een tic of verrukkelijk & voordelig

De ideale manier om eten te bereiden is stoven. Alle ingredienten gaan in één pan of ovenschaal en laat het dan maar sudderen. De kok hoeft er niet persé bij te blijven en kan intussen nog even iets a… Diversen, 17-01-2011

Lekker koken met een flinke tijdwinst

Je wilt vliegensvlug iets warms op tafel zetten, want er rest je nog maar weinig tijd. Of je zou graag iets lekkers klaar willen maken, maar je zit in tijdnood want 'in no time' komt je hongerige vrie… Diversen, 23-09-2010

Loflied op het witlof en de voedzame aardappel

Zo bij het begin van het najaar kriebelt het weer, verlang je naar die typische najaarsgroenten en wel in het bijzonder krijg je zin in witlof. Want het is toch zo dat witlof niet alleen op een veelzi… Producten, 25-09-2010

Oesters zijn puur natuur

Er zijn horden mensen die je midden in de nacht voor oesters mag wakker maken. Als zo'n oesterfan tevens restauranthouder is, staan Fines de Claires en Belons het hele seizoen op het menu in zijn zaak… Producten, 04-11-2010

Ontdek de keuken pareltjes: oesters

Die frisse, zilte smaak: de smaak van de zee. De ene persoon kan er geen genoeg van krijgen terwijl de ander er wat huiverig voor is. Los daarvan zijn er maar weinig producten die Nederlanders zo span… Diversen, 25-10-2010

Onverwachte smaakcombinaties

Het samengaan van smaken waarvan je niet het idee hebt dat die bij elkaar zullen passen, zorgen soms voor een aangename verrassing. Dit heeft geleid tot een totaal nieuwe manier om smaken te combinere… Diversen, 01-01-2011

Panettone, het traditionele Italiaanse kerstbrood

Het traditionele Italiaanse kerstbrood, dat heerlijk luchtig en zacht is en een uniek aroma van vanille en gekonfijte vruchten heeft, verovert door zijn verrukkelijke smaak en veelzijdigheid een steed… Buitenlands, 02-12-2010

Peper, die pittige specerij

Peper brengt menig gerecht op smaak. De pittige specerij is niet meer weg te denken uit de keuken. Naast het bekende gebruik is peper ook erg goed te combineren met zoet en fruit. Zo zorgt zwarte pepe… Diversen, 09-01-2011

Risotto en bijpassende wijnen

Risotto is een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in het Italiaanse Piemonte. In het noorden van Italië wordt de rijst in bouillon gekookt samen met andere ingrediënten, zoals groente, paddenstoele… Buitenlands, 11-02-2011