Emfkruyssen » Eten en Drinken
Emfkruyssen: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 10 van 43 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Bakermat van de pasta

Zuid-Italie is de bakermat van de pasta. In deze streek vind je de uitgestrekte velden met de speciale harde tarwe (grano duro) die nodig is om pasta te maken. Door de Sanniovallei stromen twee rivier… Buitenlands, 22-08-2010

Brood, bruggetje tussen wijn en kaas

Een plakje (Hollandse) kaas hoort op de boterham, vinden veel Nederlanders. Zo zijn we dat ook gewend. Andere kaassoorten gaan dikwijls op een stukje stokbrood, een toastje of een cracker. Ondanks dez… Diversen, 18-02-2012

Capsicum: Chilipeper of Spaanse peper

Behalve de pittige specerij peper, die niet meer weg te denken valt uit onze keukens, is ook de chilipeper een waardevolle toevoeging om gerechten meer pit en smaak te geven. Wel is de verse chilipepe… Producten, 13-01-2011

Cognac en zijn oorsprong

De 'godendrank' cognac is wel bekend. Minder bekend is echter waar de wortels van dit drankje ontsproten zijn. Zo zal een aantal mensen verrast staan te lezen dat het kostelijke drankje in de 17de eeu… Dranken overig, 19-02-2012

Combineer vakantieland gerechten met een onverwacht wijntje

Klassieke spijs-wijncombinaties zijn niet voor niets klassiek. Ze zijn verrukkelijk, zeker tijdens de vakantie. Diezelfde combinatie kan thuis echter heel anders smaken. Vergeet dan niet dat gemoedsru… Bier en wijn, 12-09-2010

De Regenboogstaat en zijn wijnen

Door de historische banden die Nederlanders hebben met Zuid-Afrika, zijn we dol op het land dat tegenwoordig de Regenboogstaat genoemd wordt. Het is daarom ook dat we onder andere de 'taal van het eti… Bier en wijn, 02-09-2010

De smaak van de Spaanse Pyreneeën

In tien authentieke Catalaanse worstjes is de smaak te proeven van de Spaanse Pyreneeën. Deze worstjes worden er fuets genoemd van Carne del Sol. Op een zeer geschikte locatie in de Pyreneeen worden d… Buitenlands, 03-09-2010

Dessert en bijpassende dessertwijnen

Aan het einde van een geslaagd diner vormt een overheerlijk dessert het puntje op de i. Dessert met een goed bijpassende dessertwijn is dan als het van zelfsprekende duo peper en zout. Maar welke dess… Bier en wijn, 24-12-2010

Dessert en dessertwijnen hoogtepunt van het diner

Hoogtepunt van het diner is de dessertwijn en het dessert. Al geldt Frankrijk nog altijd als de nummer 1 voor wat betreft de specialist op het gebied van een waardige afsluiting van het diner, ook in… Bier en wijn, 20-12-2010

Een van de meest geliefde dranken: koffie

Een van de bekendste koffiebranders en -leveranciers is Alex Meijer, die zich in 1839 in Amsterdam vestigde. Destijds barstte het in onze hoofdstad van de koffiewinkeltjes. Alex Meijer veredelde er de… Dranken overig, 28-08-2010
Schrijf mee!